Sønnen by Jo Nesbø

Sønnen

By Jo Nesbø

  • Release Date: 2015-11-17
  • Genre: Mysteries & Thrillers
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Jo Nesbø introduserer et helt nytt Oslo-univers i romanen "Sønnen". Dette er en skandinavisk "The Wire" i et forstørret hyperrealistisk Sin City-Oslo. 

Sonny er en idealfange. I det moderne, fluktsikre fengselet Staten lytter han til de andre innsattes skriftemål og gir dem forlatelse for deres synder. Noen hvisker om at Sonny soner for andres forbrytelser.
Førstebetjent Simon Kefas er en politimann av den gamle skolen. Han har på samme dag fått en ny drapssak og en ny partner.
Sonnys far stod sin sønn og Simon svært nær. For Sonny var faren idolet, for Simon ungdomsvennen og kollegaen. Begges verden ble snudd opp ned da Sonnys far ble avslørt som korrupt og tok sitt eget liv. 
Men en dag endrer et skriftemål alt.

"Den nye boken til Nesbø får all forhåndshypen til å minne om falsk beskjedenhet, og er rett og slett en glitrende spenningsroman. (...) Først og fremst er dette en intelligent, fabelaktig medrivende historie som det er plent umulig å legge fra seg."
Ola Hegdal, Dagens Næringsliv

"Forrykende fra Nesbø (...) Det er noe ustoppelig vitalt over Jo Nesbø som krimdesigner i den barokke stilen. Han skriver så det spruter, og selv om det kan merkes at det rent språklig sett går vel fort unna, har historiene han klekker ut så mange svimlende «twists and turns» at det nesten er fysisk umulig ikke å bli hektet."
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

"Ingen norsk krimforfatter er som Nesbø i stand til å klekke ut og turnere komplekse krimplott. Ingen norsk krimforfatter er som Nesbø i stand til å turnere slike komplekse krimplott uten at det går utover årvåkenheten for detaljer. Nesbø er høyt og lavt i sitt eget manus, kan man kanskje si, og det er en av de viktigste årsakene til at de hever seg over det meste andre som skrives i sjangeren."
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

"Tempoet viser seg å være på topp i den nye boka, men i positiv forstand. Dette er fortsatt norsk krim i en klasse for seg. En handling med forgreninger som store matematiske formler, med mange ukjente i ligningen, men uten å bli uoversiktlig eller overdrevet søkt i sine fantasifulle utlegninger. (...) Jo Nesbø overbeviser altså igjen."
Geir Rakvaag, Dagsavisen

"Når utgangspunktet er satt og fortellingen har fått sitt tempo, blir den drevet framover med stor styrke og en usvikelig sans for detalj, dialog og for hvor brekk og sceneskifter bør befinne seg. Det blir veldig enkelt sagt spennende lesing."
Leif Ekle, NRK

keyboard_arrow_up