Οι Πολεμιστές Αυτοκράτορες του Βυζαντίου by John Carr

Οι Πολεμιστές Αυτοκράτορες του Βυζαντίου

By John Carr

  • Release Date: 2016-12-08
  • Genre: History
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή αλλιώς Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήταν αναγκασμένη να πολεμά για να επιβιώσει, γι’ αυτό και η στρατιωτική δεινότητα ήταν βασική προϋπόθεση για έναν επιτυχημένο αυτοκράτορα. Ο Τζον Καρ επικεντρώνεται στις προσωπικές και στρατιωτικές ιστορίες των ικανότερων πολεμιστών που επιχείρησαν να ανελιχθούν στον αυτοκρατορικό θρόνο της Κωνσταντινούπολης. Μεταξύ αυτών ο ιδρυτής της, ο Κωνσταντίνος Α΄, ο Ιουλιανός, ο Θεοδόσιος, ο Ιουστινιανός, ο Ηράκλειος, ο Λέων Α΄, ο Λέων Γ΄, ο Βασίλειος Α΄, ο Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος, ο Ρωμανός Δ΄ Διογένης, ο Ισαάκιος Άγγελος και ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.
Στους αυτοκράτορες του Βυζαντίου και στο στρατιωτικό καθεστώς που διαμόρφωσαν πιστώνεται η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρώμης και, από τον έβδομο αιώνα, η δημιουργία ενός προπυργίου της χριστιανοσύνης απέναντι στην επιθετική εξάπλωση του Ισλάμ. Για τον λόγο αυτό, η στρατιωτική οργάνωση της αυτοκρατορίας έπρεπε να είναι υψηλού επιπέδου: διατήρηση της ρωμαϊκής πειθαρχίας και δεξιότητας, προσαρμοσμένη ωστόσο στις νέες πολεμικές τακτικές. Έτσι, η αυτοκρατορία, υπό την ηγεσία των πολεμιστών αυτοκρατόρων της, κατάφερε να επιβιώσει για σχεδόν χίλια χρόνια μετά την πτώση της Ρώμης.


Reviews

  • Οι Πολεμιστές Αυτοκράτορες του Βυζαντίου - Προτείνεται

    5
    By Νίκος Μ. Π.
    Αν θες μία γρήγορη αναδρομή στην ιστορία της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και των Αυτοκρατόρων της, βρήκες το κατάληλο βιβλίο. Ο John Carr έχει ωραίο γραπτό λόγο και πετυχαίνει να διαβάζεις το βιβλίο σαν να διαβάζεις παραμύθι. Με ταξίδεψε στο παρελθόν και, παρόλο που δεν το αγόρασα για αυτόν τον σκόπο, διασκέδασα.

keyboard_arrow_up