Το νησί που φεύγει by Γιώργος Παγουλάτος

Το νησί που φεύγει

By Γιώργος Παγουλάτος

  • Release Date: 2017-01-16
  • Genre: Politics & Current Affairs
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Γιατί η Ελλάδα βρέθηκε στη δεινότερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής περιόδου; Γιατί κατέληξε στην πιο διάσημη χρεοκοπία και σε διάσωση με Μνημόνια; Πώς οι αποτυχίες του κράτους, της οικονομίας, του πολιτικού συστήματος και της Ευρώπης οδήγησαν τελικά σε μια Μεγάλη Ύφεση; Υπήρχε εναλλακτική; Γιατί απέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ, οδηγώντας σε ένα 3ο Μνημόνιο; Τι διδάγματα αφήνει η δραματική εμπειρία της χώρας μετά το 2010;

Ένας από τους κορυφαίους αναλυτές της ελληνικής κρίσης συγκεντρώνει στον τόμο αυτόν άρθρα που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο μεταξύ 2007 και 2015. Χωρισμένα σε πέντε ενότητες, συνοψίζουν τις δομές, διαδρομές και επιλογές που ακολουθήσαμε τα δραματικά χρόνια μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης η οποία, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ το 2007 και περνώντας στην Ευρώπη, κατέληξε να διαλύσει την επίπλαστη ευημερία του ασθενέστερου κρίκου, της Ελλάδας.

Γιώργος Παγουλάτος: Ο ψύχραιμος αναλυτής της ελληνικής κρίσης

Με οξυδερκή ανάλυση και κοφτερή γραφή, ο συγγραφέας αναδεικνύει τις αμέτρητες παθογένειες στην οργάνωση του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας μας. Μαχητικά απέναντι στις ισοπεδωτικές απλουστεύσεις και στον λαϊκισμό, διατηρεί ωστόσο έναν λόγο σθεναρά κριτικό προς τις αποτυχίες των κυβερνώντων και τις ανεπάρκειες της Ευρωζώνης. Το βιβλίο διαβάζεται ως χρονικό της αγωνιώδους πορείας της Ελλάδας στην κρίση, ως δοκίμιο εθνικής αυτογνωσίας, ή ως διαρκής αναζήτηση ελπίδας σε ένα ζοφερό σκηνικό. 

keyboard_arrow_up