Ομήρου Επιγράμματα by Κώστας Δούκας

Ομήρου Επιγράμματα

By Κώστας Δούκας

  • Release Date: 2017-10-13
  • Genre: Europe
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Τα ομηρικά έπη βρίθουν σοφίας και γνώσεων με την μορφή επιγραμμάτων, ρητών, γνωμικών, παροιμιών, διδαγμάτων και συμβουλών, κυρίως προς τους νεωτέρους.
Εκτός από τα πολύ γνωστά «ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ», «ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ», «ΕΠΙ ΞΥΡΟΥ ΑΚΜΗΣ» κ.ά., τα ομηρικά έπη περιλαμβάνουν εκατοντάδες στίχους, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν γιά να εκπαιδεύσουν και να καθοδηγήσουν το γένος των ανθρώπων, διά της αναβιώσεως παναρχαίων ηθικών αξιών, που παραπαίουν στον 21ο αιώνα, με τις οποίες ανατράφη και επορεύθη ο Έλλην άνθρωπος κατά την μακραίωνη ιστορία του.
Η τεκμαιρωμένη παλαιότητα της συγγραφής των επών σε πολύ παλαιότερες εποχές των παραδεκτών, καθιστούν το πανάρχαιο τούτο πνευματικό υλικό ακόμη πολυτιμώτερο.
Η επισήμανσι της Ομηρικής σοφίας καταγράφεται στο αρχαίο κείμενο κατά ραψωδία και χωρίο, συνοδεύεται από την μετάφρασί του με την μεγίστη δυνατή προσέγγισι στίς λέξεις και τις ρίζες του Ομήρου, σχολιάζεται με παράθεσι όλων των πηγών πληροφοριών και αντιστοιχίζεται με ρήσεις από λαογραφικές παραδόσεις και παροιμίες του Ελληνικού λαού, μέσα στις οποίες διαιωνίζεται και διασώζεται ο γνήσιος δεσμός με τους αρχαιοέλληνες.
Καταδεικνύεται πράγματι περιτράνως, ότι το Ελληνικό φύλο διά των ρήσεων, των ηθών, της γλώσσας και των λοιπών συνηθειών, αποτελεί συνέχεια των αρχαιοτάτων προγόνων, όταν τα σπέρματα του πνεύματος και του πολιτισμού, που φώτισαν την Οικουμένη, εδημιουργούντο στον ίδιο γεωπολιτικό χώρο με πρωτεργάτη τον Όμηρο.

keyboard_arrow_up