Νορβηγικό Δάσος by 村上春樹

Νορβηγικό Δάσος

By 村上春樹

 • Release Date: 2012-04-03
 • Genre: Literary
Score: 4.5
4.5
From 11 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Ο Τόρου Βατανάμπε δε χρειάζεται τη μυρωδιά καμιάς μαντλέν, αρκούν οι στίχοι και η μουσική των Μπιτλς για να ελευθερωθεί η μνήμη, ανεξέλεγκτη, και να ανασύρει κομμάτια του εαυτού της από το μακρινό παρελθόν. Οδηγημένος από τη μελωδία, ο Τόρου θυμάται τη Ναόκο, την πρώτη μεγάλη του αγάπη – και κορίτσι του καλύτερου φίλου του. Η Ναόκο αγαπούσε αυτό το τραγούδι και ποιος μπορεί να πει αν είναι η γυναίκα ή η μουσική –ή και οι δύο– που γεννούν στον Τόρου τις εικόνες της φοιτητικής του ζωής, είκοσι χρόνια πριν, στο Τόκιο, την έντονη εποχή των παθών, του ερωτισμού και του σεξ, αλλά και την εποχή της ματαίωσης, των άτυχων επιθυμιών, της απώλειας. Είναι η εποχή που εισβάλλει στη ζωή του σαρωτικά η Μιντόρι, η γυναίκα-γρίφος και δίλημμα, η γυναίκα-ορόσημο που έμαθε στον νεαρό Τόρου Βατανάμπε τι σημαίνει να επιλέγεις ανάμεσα στο μέλλον και στο παρελθόν.
Βαθύτατα υπαρξιακός και παράδοξα ρεαλιστής, ο μεγάλος Χαρούκι Μουρακάμι σε αυτό το πιο ανθρώπινο από τα μυθιστορήματά του στήνει μια περίλυπη, νοσταλγική γιορτή για τη χαμένη νιότη και τον έρωτα που γλιστρά συνέχεια, μα δίχως να μας στερεί ποτέ τη γλυκύτητα της προσδοκίας του.

Reviews

 • Παράδοξα ρεαλιστής και ταυτόχρονα μαγικός.

  5
  By Greg duke
  Με το νορβηγικό δάσος ο κος Χαρουκι Μουρακάμι καταφέρνει και διηγείται μια παράδοξα ρεαλιστική ιστορία με εναν τοσο μαγικό τροπο. Με αρκετές ψυχεδελικές Σουρεάλ πινελιές το μυθιστόρημα του ίσως ειναι ενα απο τα καλύτερα βιβλία που εχουν γραφτεί ποτε!
 • Μαγικό

  5
  By vagdias
  Περιμένω και τα άλλα του βιβλία....
 • Μαγικος!

  5
  By Curly Nadja
  Για μένα ο Murakami αποτελεί έναν απο τους μεγαλύτερους συγγραφείς του αιώνα μας.Ιδιαιτερος κ ξεχωριστός.

keyboard_arrow_up