Ο Δολοφόνος Ξέρει Το Γιατί by Γιάννης Μητσόπουλος

Ο Δολοφόνος Ξέρει Το Γιατί

By Γιάννης Μητσόπουλος

  • Release Date: 2012-04-11
  • Genre: Crime & Thrillers
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Σε αντίθεση με την κλασσική νουάρ αντίληψη, οι χαρακτήρες σε αυτές τις ιστορίες εγκλήματος και μυστηρίου αναπτύσσουν τη δράση τους κάτω από τον λαμπερό ήλιο της Ελλάδας.
Ιστορίες με απροσδόκητη πλοκή, που διαδραματίζονται στη διπλανή μας πόρτα, μέσα στο κατάλευκο των ελληνικών νησιών ή στο βαθύ μπλε της θάλασσας. Στο μυστικιστικό περιβάλλον ενός αρχαίου θεάτρου ή στο κάθισμα μιας Φερράρι, το αποτέλεσμα είναι πάντα ένα σκληρό έγκλημα. Ο δολοφόνος ξέρει γιατί.
Η κυρία Τζίλντα στοιχειώνει στο «σπίτι με τις πικροδάφνες», ο Θάνος κυνηγάει «το κόκκινο αυτοκίνητο» μέσα από γυναίκες που γνωρίζει στο Facebook, o φαροφύλακας στην Πάρο αποκαλύπτεται σαν δολοφόνος «ζωντανά» στο δελτίο του CNN και ο Ορέστης βρίσκει στη ζωή του την Ελένη, χρησιμοποιώντας τους μυστικούς κωδικούς του Ασκληπιού, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.
Ένας «ρασταφάριαν» θέλει να μάθει τα μυστικά της γοργόνας στα βράχια της Μονεμβασιάς, η σοφία του «Δάσκαλου» δηλητηριάζει τη ζωή του Μίμη του ναυτικού και ο κύριος Ακίνδυνος ανακατεύει τη ζωή ενός ζηλιάρη συζύγου. Μία ιστορία για τον καθένα.
 
Σαν ρεπόρτερ στην τηλεόραση, ήμουν αναγκασμένος να πω μια ιστορία μέσα σε τριάντα δευτερόλεπτα. Αυτή την ίδια αντίληψη του δράματος διατήρησα, γράφοντας και αυτό το βιβλίο. Υπάρχει δράση σε κάθε σελίδα. Ο αναγνώστης της εποχής του διαδικτύου δεν έχει χρόνο. Θέλει γρήγορα να ξέρει την εξέλιξη. Μια άλλη πληροφορία έρχεται να του αποσπάσει την προσοχή.

Γιάννης Μητσόπουλος

keyboard_arrow_up