Μόνο έξι αριθμοί by Martin Rees

Μόνο έξι αριθμοί

By Martin Rees

  • Release Date: 2013-10-22
  • Genre: Science & Nature
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Πώς είναι δυνατόν μέσω ενός μοναδικού «γεγονότος γένεσης» να δημιουργηθούν δισεκατομμύρια γαλαξίες, μαύρες τρύπες, άστρα και πλανήτες; Πώς τα άτομα συναθροίστηκαν σχηματίζοντας —εδώ στη Γη, αλλά πιθανόν και σε άλλους κόσμους— έμβια όντα τόσο πολύπλοκα που να αναρωτιούνται για την προέλευση και το σκοπό της ζωής; Ποιοι είναι οι θεμελιώδεις νόμοι που διέπουν το Σύμπαν μας; Και υπάρχουν άλλα σύμπαντα; 
Στο παρόν βιβλίο, ο Martin Rees, Βασιλικός Αστρονόμος της Βρετανίας, προσφέρει στο ευρύ κοινό κατανοητές απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και παράλληλα μας οδηγεί στην πρώτη γραμμή της έρευνας στη σύγχρονη φυσική. Μας εξηγεί πώς έξι αριθμοί, «εντυπωμένοι» στη Μεγάλη Έκρηξη, μπορούν να προσδιορίζουν τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του φυσικού κόσμου. Και πώς από τις τιμές αυτών των έξι αριθμών εξαρτάται, με εκπληκτική ευαισθησία, η κοσμική εξέλιξη —αν οποιοσδήποτε από τους εν λόγω αριθμούς «είχε ρυθμιστεί» διαφορετικά, δεν θα μπορούσε να υπάρξουν ούτε άστρα ούτε ζωή. Το γεγονός μάς παρέχει τη δυνατότητα να αντιληφθούμε ριζικά νέες προοπτικές για το Σύμπαν και τη δική μας θέση μέσα σ’ αυτό, καθώς και για την υπόσταση των φυσικών νόμων.

• «Το βιβλίο αποπνέει το λεπτό άρωμα της μοντέρνας φυσικής και κοσμολογίας, παρότι λόγω του μεγέθους του αδυνατεί να μας φανερώσει όλες τις λεπτομέρειες...»
The New Scientist

keyboard_arrow_up