Ο μάγκας by Πηνελόπη Δέλτα

Ο μάγκας

By Πηνελόπη Δέλτα

  • Release Date: 2014-02-27
  • Genre: Fiction & Literature
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Ο Μάγκας της Πηνελόπης Δέλτα είναι το πρώτο μέρος της διλογίας Ο Μάγκας – Στα μυστικά του Βάλτου. Η διάθεση της συγγραφέως διδακτική, παιδαγωγική αλλά και ψυχαγωγική.
Κεντρικό πρόσωπο του μυθιστορήματος είναι ένα μικρό φοξ τεριέ που μεγαλώνει στο σπίτι της οικογένειας Βασιωτάκη, μίας εύπορης οικογένειας Ελλήνων της Αλεξάνδρειας, τα ταραχώδη χρόνια των Βαλκανικών πολέμων. Η οικογένεια πολυμελής. Τέσσερα παιδιά και βέβαια το απαραίτητο υπηρετικό προσωπικό.
Αφηγητής ο ίδιος ο Μάγκας, που προσπαθεί ως φιλότιμο αλλά και σκανταλιάρικο σκυλάκι, να ερμηνεύσει τις συμπεριφορές αλλά και τις αντιδράσεις των ανθρώπων. Τα χαριτωμένα περιστατικά και οι αταξίες του Μάγκα που πάντα οι προθέσεις του είναι θετικές αλλά τα αποτελέσματα καταστροφικά, προσφέρουν άφθονο γέλιο στον αναγνώστη.
Οι προσπάθειές του να πιάσει φιλίες με ένα άλογο, η επιμονή του να θεωρείται και αυτός Ρωμιός την ώρα που η καταγωγή του ως φοξ τεριέ, είναι αγγλική, η φυγή και η φιλία του με ένα αδέσποτο, ασθενικό σκύλο του δρόμου, τον Αφράτο, είναι μερικά μόνο από τα ευφάνταστα επεισόδια της ζωής του Μάγκα.
Με δεξιοτεχνία αξιοζήλευτη, η Πηνελόπη Δέλτα προσθέτει ιστορικές πινελιές για τα κατορθώματα των Ελλήνων στις συγκρούσεις τους με Τούρκους και Βούλγαρους, με αφηγηματική δεινότητα που καθηλώνει ακόμη και τον Μάγκα…

keyboard_arrow_up