Ο Παρθενώνας by Κώστας Κατσούλης

Ο Παρθενώνας

By Κώστας Κατσούλης

  • Release Date: 2017-10-05
  • Genre: Ancient
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

      Παρθενών, ο λατρευτικός ναός της θεάς Αθηνάς, η μοναδική και ανεπανάληπτη απόδειξη ενός αρχαίου πολιτισμού τεχνολογικά και αισθητικά ανεπτυγμένου, του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
       Οι αρχιτέκτονες Ικτίνος και Καλλικράτης με την επίβλεψη του γλύπτη Φειδία, έχοντας στη διάθεσή τους άφθονα υλικά μέσα και τους καλύτερους Έλληνες τεχνίτες της εποχής, αξιοποίησαν με μοναδική δημιουργικότητα και εφευρετικότητα τις μέχρι τότε (449 π.χ.) επιστημονικές και κατασκευαστικές γνώσεις, δημιουργώντας ένα αρχιτεκτονικό και αισθητικό θαύμα - κορωνίδα της κλασικής Αρχαίας Ελλάδας. Οι αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες και καινοτομίες που θα μελετήσουμε στο βιβλίο αυτό, επεδίωκαν να εξασφαλίσουν για το κτίριο μία δική του ζωή αλλά και μία κρυφή αρμονία. Έτσι ο Παρθενώνας συνιστά ένα έργο πολύπλοκων υπολογισμών, που αποδεικνύει πόσο προηγμένη ήταν η μαθηματική επιστήμη, αλλά και πόσο υψηλές ήταν οι απαιτήσεις του κοινού της εποχής εκείνης.
      Το διαδραστικό ηλεκτρονικό βιβλίο '' Ο Παρθενώνας'' είναι βασισμένο σε ένα πλήρες τρισδιάστατο μοντέλο του Παρθενώνα, δημιουργημένο αποκλειστικά για τις ανάγκες του βιβλίου. Ο συνδυασμός υψηλής ανάλυσης εικόνων (Retina), βίντεο και διαδραστικών εφαρμογών έχει ως στόχο να βοηθήσει τον αναγνώστη να οπτικοποιήσει και να αποκωδικοποιήσει τις σημαντικότερες πληροφορίες που έχουν συλλεγεί και συμπεριληφθεί, στο παρόν βιβλίο. 
Περιεχόμενα:
Κεφάλαιο 1: Ιστορική αναδρομή.
1.1: Εισαγωγή.
1.2: Το Μοντέλο διακυβέρνησης.
1.3: Η Αθηναϊκή Συμμαχία.
Κεφάλαιο 2: Αρχιτεκτονική.
2.1: Εισαγωγή.
2.2: Προσανατολισμός και Τοποθεσία του Παρθενώνα.
2.3: Τα Εργαλεία και οι Τεχνικές Κατασκευής.
2.4: Αρχιτεκτονικά Χαρακτηριστικά.
2.5: Η Κάτοψη Του Παρθενώνα.
Κεφάλαιο 3: Γλυπτός Διάκοσμος. 
3.1: Τα Αετώματα.
3.2: Οι Μετόπες.
3.3: Η Ζωφόρος.
3.4: Το Άγαλμα της Αθηνάς.

Reviews

  • Καλό.....

    5
    By panos1109
    Ωραίο βιβλίο με προσεγμένες εικόνες και βίντεο.....σχηματίσεις μια πολύ καλή εικόνα για τον Παρθενώνα και πως ήταν......

keyboard_arrow_up