Η Ευρώπη στη θύελλα by Herman van Rompuy

Η Ευρώπη στη θύελλα

By Herman van Rompuy

  • Release Date: 2014-09-30
  • Genre: Politics & Current Affairs
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Ο Χέρμαν Βαν Ρομπέι είδε το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητάς του ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να απορροφάται από την οικονομική κρίση στην ευρωζώνη. Στο βιβλίο αυτό αναφέρεται στη σχέση του με Μέρκελ, Σαρκοζί, Κάμερον και τους υπόλοιπους ομολόγους τους, μοιράζεται την εμπειρία του για το πώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες δάμασαν την οικονομική θύελλα και έσωσαν το ευρώ, τι κράτησε την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ώρα της αλήθειας και τι θα μπορούσε ακόμα να οδηγήσει στην κατάρρευσή της.

Ο Βαν Ρομπέι εξετάζει επίσης τον ρόλο της Ευρώπης σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο, καθώς και τις προσδοκίες των πολιτών. Πώς να κερδίσουμε πίσω την απασχόληση και την ευημερία στην ήπειρό μας; Πώς θα πεισθούν οι πολίτες σε μια περίοδο γενικής απογοήτευσης ότι με τη συνεργασία θα εξασφαλίσουν στις χώρες τους ένα καλύτερο μέλλον απ’ ό,τι η καθεμία ξεχωριστά;

Το βιβλίο αυτό προσφέρει ένα σπάνιο παρασκήνιο μέσα από τους ευρωπαϊκούς διαδρόμους της εξουσίας, από τον άνθρωπο που ήταν επικεφαλής. Βασισμένο στα πέντε χρόνια του συγγραφέα στο ανώτατο πολιτικό αξίωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ρίχνει φως στο πώς γράφεται η ιστορία στα ανώτατα επίπεδα της εξουσίας.

keyboard_arrow_up