Ταξίδια με τον Ηρόδοτο by Ρίσαρντ Καπισίνσκι

Ταξίδια με τον Ηρόδοτο

By Ρίσαρντ Καπισίνσκι

  • Release Date: 2014-10-06
  • Genre: Specialty Travel
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

«Ο Ηρόδοτος ταξιδεύει για να απαντήσει στο ερώτημα του παιδιού – από πού ξεφύτρωσαν στον ορίζοντα τα πλοία;Από πού εμφανίστηκαν; Ποια είναι η προέλευσή τους; Ώστε, λοιπόν, αυτό πουβλέπουμε με τα μάτια μας δεν είναι τα σύνορα του κόσμου; Υπάρχουν και άλλοικόσμοι; Και ποιοι είναι αυτοί άραγε;...

Η σπουδαιότερη ανακάλυψή του είναι ότι υπάρχουν πολλοίκόσμοι. Και ότι καθένας είναι διαφορετικός. Καθένας είναι σπουδαίος. Και πρέπεινα τους γνωρίσεις, γιατί αυτοί οι άλλοι κόσμοι, οι άλλοι πολιτισμοί, είναικαθρέφτες μέσα στους οποίους κοιτάζουμε τον εαυτό μας και αυτό πουαντιπροσωπεύουμε».

Ρίσαρντ Καπισίνσκι

Ο πολωνός μετρ του ρεπορτάζ Ρίσαρντ Καπισίνσκι,πριν ξεκινήσει τα ταξίδια του στο εξωτερικό, ως ξένος ανταποκριτής της χώραςτου, έλαβε ως δώρο τις Ιστορίες του Ηροδότου. Οι ιστορίες αυτές τον συντρόφευαν επί χρόνια στις περιπλανήσεις του στηνΙνδία, την Κίνα και την Αφρική. Στο βιβλίο αυτό ο Καπισίνσκι, ακολουθώντας ταβήματα του πρώτου ιστοριογράφου, ανακαλεί πρόσφατα πολιτικά και ιστορικά γεγονότα, στα οποία υπήρξε ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας, αντιπαραβάλλοντάς τα με αυτά που κατέγραψε ο Ηρόδοτος. Αυτή η πορεία μνήμης αναδεικνύει τον Αλικαρνασσέα ως τον πρώτο ρεπόρτερ, ως εκείνον που πρώτος ανακάλυψε στους«άλλους» τον καθρέφτη μέσα στον οποίο μπορούμε να κοιταχτούμε για να κατανοήσουμε οι ίδιοι καλύτερα τον εαυτό μας.

keyboard_arrow_up